



EU-MACE Cost Action Meeting Agenda 4-6th September 2024

Venue:

Library University of Cyprus (New Campus)

Room: LRC019

Day 1 4 th September 2024				
Hour (CET)	Item	Leader		
9:00 - 9:15 (15 min)	Arrival & Welcome Speech	Sawako Nakamae/ Theodora Kyratsi EU-MACE Action Chair/ Organization Chair UCY		
9:30 - 11:15 (105 min)	WG3 TDM Workshop I (introduction)	Kourosh Malek Workgroup 3: New Materials Leader		
11:15 - 11:30 (15 min)	Coffee Break			
11:30- 13:00 (90 min)	WG3 TDM Workshop II	Kourosh Malek Workgroup 3: New Materials Leader		
13:00- 14:15 (60 min)	Lunch Break			
14:15- 16:00 (105 min)	WG3 TDM Workshop III and Conclusion	Kourosh Malek Workgroup 3: New Materials Leader		
16:00 - 16:15 (15 min)	Short break			
16:15 - 18:15 (120 min)	EU-MACE Cost Action Management Committee Meeting	Sawako Nakamae EU-MACE Action Chair		
18:30	End of the Day 1 Transportation from University			
19:00	Social Dinner (TBD)			







Day 2 5 th September 2024			
Hour (CET)	Item	Leader	
9:00 – 9:15 (15 min)	Welcome Coffee	Sawako Nakamae EU-MACE Action Chair	
9:15	WG1 MAP Workshop I	Helge Stein Workgroup 1: Perovskites Leader	
9:15 - 11:15 (120 min)	WG1 MAP Workshop Presentations I	Helge Stein Workgroup 1: Perovskites Leader	
11:15 - 11:30 (15 min)	Coffee Break		
11:30 - 13:00 (90 min)	WG1 MAP Workshop Presentations II	Helge Stein Workgroup 1: Perovskites Leader	
13:00- 14:30 (60 min)	Lunch Break		
15:00 - 17:30 (150 min)	EU and International Projects on Accelerated Materials Research & Round Table discussion	Sawako Nakamae EU-MACE Action Chair	
17:30	End of the Day 2 Transportation from University		
19:00	Leisure time or Sightseeing		







Day 3 6 th September 2024			
Hour (CET)	Item	Leader	
9:00 - 9:15 (15 min)	Welcome Coffee	Sawako Nakamae EU-MACE Action Chair	
9:15	WG2 MAP Workshop I	Jaroslaw Jasinski Workgroup 2 Complex Alloys Leader	
9:15 - 11:15 (120 min)	WG2 MAP Workshop Presentations I	Jaroslaw Jasinski Workgroup 2 Complex Alloys Leader	
11:15 – 11:30 (15 min)	Coffee Break		
11:30 - 13:00 (90 min)	WG1 MAP Workshop Presentations II	Jaroslaw Jasinski Workgroup 2 Complex Alloys Leader	
13:00- 14:15 (75 min)	Lunch		
14:30 - 15:30 (60 min)	Closing discussions of the EU-MACE Meeting	Sawako Nakamae EU-MACE Action Chair	
15:00	End of the Meeting Transportation from University		





Logistics Information and Accommodation Recommendations for EU-MACE Cost Action Meeting Participants

Venue:

LRC019, Library, University of Cyprus (New Campus) Nicosia, Cyprus

Location:

https://maps.app.goo.gl/udETKzSAgtmeoydi6

How to get to the University

The meeting will take place in room LRC019 at the University of Cyprus Library-Stelios Ioannou Learning Resource Center (New Campus) in Nicosia

(location link: https://goo.gl/maps/XZ3PBDPxYm5mNYQ9A).

You can reach the place by bus starting from Solomou Square, Old Town (Bus 33, https://www.publictransport.com.cy/routes/page/routes-and-timetables)

How to reach Nicosia/Cyprus

Cyprus is served by two International Airports:

- The Larnaca International Airport (LCA); located about 40km from Nicosia (the main airport).
- The Paphos International Airport (PFO); located about 150km from Nicosia.

Buses from the airports to Nicosia: www.kapnosairportshuttle.com.

There are many buses per day coming to Nicosia from Larnaca, but much less from Paphos.

Recommended Accommodation in Nicosia:

I suggest people find hotels in the city center (Old Town) where they can take the bus from the central bus station (Solomou Square) to the University of Cyprus (New Campus).

Some suggestions are

https://centrumhotelcyprus.com/

https://classic.com.cy/

or a bit further from the Old Town https://cleopatrahotel.com.cy/ and www.semelihotel.com.cy/.

Important Information

- In Cyprus, the power plug sockets are of type G. Type G: this type is of British origin.
- Driving is on the "wrong" side, so be careful when crossing the roads!!